Van de predikant

Ook deze zondag luisteren we naar Psalm 40. Vers 6a is een mooie zin om te overdenken bij de viering van het avondmaal. Vers 9 en volgende geven heel veel stof om ons te oefenen in dankbaarheid. Weet u welkom aan de gemeenschapstafel van de HEERE en zijn Zoon. Maar doe het wel in geloof; want zonder geloof, het levende, bijbelse en ware geloof is ook het Heilig Avondmaal niet meer dan een leeg ritueel. We wensen elkaar een goede en zegenrijke zondag.

 

KERSTMIDDAG
Donderdagmiddag 21 december zijn alle ouderen, dat zijn: alle gepensioneerden, en alleenstaanden welkom om in Eltheto om met elkaar Kerst te vieren. Ook als u anders niet op de ontmoetingsmiddagen komt bent u echt welkom! Vanaf kwart over twee begroeten we u er graag. En we blijven zelfs tot na het gebruiken van een broodmaaltijd. Wilt u gehaald en weer thuis gebracht worden? Bel even naar mijn vrouw (tel. 6458471) en zij zal het regelen.

 

TER AFSLUITING
U en jullie allen opgedragen aan Gods goedheid en genade.
Ds. Floor Maaijen

Diaconale collecten

Aanstaande zondag 17 december is de diaconale collecte bestemd voor de Stichting de Ondergrondse Kerk (SDOK). Deze stichting zet zich in voor vervolgde christenen die vaak met gevaar voor hun leven Jezus Christus belijden. De opbrengst van de Avondmaalsbekers is bestemd voor Project 10 27. Beide collecten van harte aanbevolen.
De wijkdiaconie

Deel de boodschap van kerst

Zaterdag 16 december vindt weer de Kerstevangelisatie actie plaats om de boodschap van kerst te delen op de winkelcentra Oudeland, Kort Ambacht, Noord en Walburg. Mensen ontmoeten, luisteren, in gesprek te gaan en mooie materialen uit delen namens de kerken van Zwijndrecht. Doet u/jij mee? Voor de bezetting van de stands willen we werken met blokken van 10-12 uur, van 12-14 uur en van 14-16 uur. We hopen dat je mee doet en vragen in elk geval om deze dag van evangelisatie en voorbereiding in gebed te brengen. Aanmelden en informatie is mogelijk via mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of tel.
078-6122849

Vader/kind kampvuur 29 december

In de kerstvakantie organiseert Brothers Zwijndrecht een fantastisch avontuur voor 30 vaders met kinderen in groep 5-8 van de basisschool. In de Hooge Nesse zoeken we met elkaar het avontuur op en eten we bij een lekker warm kampvuur. We starten om klokslag 18.00 uur en om 20.00 uur is het afgelopen. Een mooie gelegenheid om als vader een mooie tijd te hebben met je kind en te investeren in je relatie tussen jou en je kind. Opgeven is verplicht, via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., bij inschrijving van 30 vaders sluit de inschrijving. Kosten zijn 10 euro per vader.

Kerstconcert 'Met Hart en Stem'

Woensdag 20 december geven we een uitvoering samen met de Ridderkerkse Kinder- en Jeugdkoren o.l.v. Jennifer van den Hoek. Het beloofd een mooie avond te worden. Het wordt een kerstfeest voor jong en oud. Wij nodigen u uit om naar ons te komen luisteren. Aanvang 19.30 uur in de Oude Kerk. Entree gratis (collecte t.b.v. de onkosten).

Kerst Sing-in

Vrijdag 22 december om 19.30 uur willen we graag met zoveel mogelijk mensen God groot maken omdat Hij Zijn Zoon gaf. We mogen met al onze fouten en moeilijke dingen komen en knielen bij de kribbe. Jezus geeft ons zijn onvoorstelbaar grote liefde. Misschien zit je vol met twijfels, zonden en ongeloof. God zond zijn Zoon naar deze wereld om ons te redden en niet om ons te veroordelen. Hij houdt onvoorstelbaar veel van jou! We hopen dat je deze boodschap deze avond in je hart mag sluiten. Welkom!

Drempelgroeters gezocht!

De huidige groep wordt te klein om elke zondag drempelgroeters in te roosteren. Daarom: meldt u zich aan. Aanmelden of vragen kan via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Kerstmarkt 2017

De kerstmarkt wordt dit jaar gehouden op zaterdag 16 december. U bent allen van 09.30 uur tot 14.00 uur hartelijk welkom in Eltheto. U kunt er terecht voor prachtige kerststukjes, heerlijke erwtensoep, tweedehands boeken en nog veel meer. De opbrengst is dit jaar deels bestemd voor Cora Theunisse en deels voor onze eigen wijkgemeente.

Read more...

Ok-Kidzz

Vind jij het leuk om met kinderen te werken? Een spel te organiseren, een verhaal te vertellen of grapjes met kinderen te maken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wij zijn namelijk nog steeds dringend op zoek naar leiding voor de OK-Kidzz. Nu draait de OK-Kidzz op zes personen leiding, dat wil zeggen dat zij elke week voor de kids klaar staan. Geweldig natuurlijk maar wel te weinig en daarom zijn we echt op zoek. Voor meer informatie en om je aan te melden, stuur een e-mail naar: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Kerst-Doelenconcerten 2017

Het Christelijk Gemengd Koor Deo Cantemus organiseert in 2017 opnieuw vier Kerst-Doelenconcerten in de ambiance en sfeer van Concertgebouw De Doelen in Rotterdam. Onder leiding van dirigent Hans van Blijderveen wordt het meest indrukwekkende en inspirerende verhaal in de wereldgeschiedenis tot klinken gebracht: ‘Ongekende liefde’. Hét verhaal van liefde, licht en leven.

Read more...

Komende kerkdiensten


17-12-17 | 09:30
Ds. F. Maaijen | Zwijndrecht

17-12-17 | 17:00
Ds. F. Maaijen | Zwijndrecht

20-12-17 | 20:00
Kerstconcert Hart en Stem

22-12-17 | 19:30
Kerst Sing-in

Komende activiteiten