Van de kerkelijk werker

In de morgendienst van zondag 27 augustus worden er twee kleine kinderen gedoopt. Louise van der Mark en Boaz Molenaar krijgen het teken en zegel van de doop. Hiermee laat God zien dat Hij van begin af aan betrokken wil zijn op ons leven. Elke keer weer als de doop in de gemeente plaatsvindt is dat een teken voor ons dat God Zijn belofte aan ons heeft gegeven. We wensen de doopouders en de naaste familie en vrienden een goede en gezegende doopdienst toe.
 
TER AFSLUITING
De familie Maaijen mocht deze periode genieten van een paar weken rust. In deze periode mocht ik het pastoraat overnemen. Het was goed om bij mensen thuis elkaar rondom het Woord te mogen ontmoeten. Meerdere keren hebben we stil gestaan bij het thema ‘Open je ogen’. Ik wil u allen deze bemoediging uit Hebreeën 12 meegeven: ‘En laten wij met volharding de wedloop lopen die voor ons ligt, terwijl wij het oog gericht houden op Jezus, de Leidsman en Voleinder van het geloof.’
Een vriendelijke groet, Hans Mouthaan

Koor "Met Hart en Stem"

De vakantieperiode zit er weer op. We beginnen donderdag 24 augustus weer met repeteren. We starten met het oefenen voor een uitvoering tijdens kerst op woensdag 20 december. Vanaf donderdag 21 september gaan we ons voorbereiden op het paasconcert, waar we het oratorium ‘Tot leven geroepen’ (Als de dood het laatste woord niet heeft...) uit willen gaan voeren. Dit staat gepland op zaterdag 31 maart 2018. We zijn nog op zoek naar enthousiaste zangers en zangeressen die ons willen versterken. Zing je graag en ben je nieuwsgierig? Schroom niet en kom eens langs. Het verplicht je tot niets. Tevens is het mogelijk tot en met het paasconcert mee te zingen als projectlid. We zingen elke donderdag van 20.00 tot 22.00 uur in Wijkgebouw Eltheto.
 

Uitkomsten enquête

In de afgelopen maand hebben wij u om uw mening gevraagd over de huidige website van de Oude Kerk.

twintig bezoekers hebben de moeite genomen om hun oordeel over de site te geven.

 

Een verslag met daarin de uitkomsten van de enquête kunt u hier nalezen.

Mocht u naar aanleiding van het verslag nog verdere vragen hebben kunt u die altijd Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Brief kerkenraad

Naar aanleiding van de doopdienst van de pioneersplek Het Badhuis van zondag 2 juli heeft de kerkenraad een aantal reacties gekregen. 

 

In de nieuwsbrief die hier te lezen is wil de kerkenraad hier graag op reageren.

 

Zoals u in de brief kunt lezen zijn reacties op deze brief welkom bij de kerkenraad.

U kunt uw reactie indienen bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Alphacursus vooraankondiging

In september start de Alphacursus in Het Badhuis. Geïnteresseerden voor de cursus kunnen vrijblijvend kennismaken tijdens de startavond om te kijken of ze de cursus daadwerkelijk willen gaan volgen. Deze avond begint om 19.30 uur met koffie of thee en om 20.00 uur met het programma. De Alpha bestaat uit 10 avonden op donderdag en is gratis. Iedere avond (met uitzondering van de startavond) begint met een maaltijd. De avonden zijn interactief en met ruimte voor gesprek. Meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 7850503. Via deze contactgegevens zijn ook flyers te verkrijgen om uit te delen. Kent u een geïnteresseerde uit uw eigen netwerk? Dan kan dit een mooie manier zijn om met hem / haar in gesprek te gaan en eventueel samen naar de startavond te komen. Data van de cursus: woensdag 13 september startavond, donderdag 28 september, 5, 12 en 26 oktober, 2, 9, 23 en 30 november, 7 en 14 december.

Terugkijken en vooruit zien

Op maandag 19 juni werd op NPO 1 om 21.35 uur de reportage ‘Anita wordt opgenomen’ uitgezonden. Op de afdeling Geriatrie van het Albert Schweitzer Ziekenhuis kwam ook ons gemeentelid de heer van der Schoor in beeld. Het was ontroerend om te zien hoe hij van God getuigde en ook dat hij niet bang was om te sterven. Heel bemoedigend om ook deze getuigenis te horen van een kind van God te midden van al de discussies over voltooid leven. De heer van der Schoor is nu overgeplaatst naar Parkstaete, Albert Schweitzerplaats 3, 3318 AS Dordrecht. Een kaartje zal hij graag van u ontvangen.

 

Het programma is hier terug te zien

Gelegenheidskoor 500 jaar Reformatie

Dit jaar is het 500 jaar geleden dat de Reformatie begon. Op DV zaterdagavond 28 oktober 2017 vindt een interkerkelijke herdenkingsavond plaats in de Oude Kerk te Zwijndrecht. Het idee is om onder andere een interkerkelijk gelegenheidskoor te vormen onder leiding van Gerard de Wit. Er zullen onder meer Lutherliederen en psalmen worden gezongen. Op een aantal woensdagavonden in september en oktober zal er worden geoefend in de Oude Kerk. Iedereen mag en kan meezingen. Welkom! Interesse? Graag aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Voor vragen of meer informatie kunt u mailen naar voormeld mailadres of contact opnemen met Martin Bil. 

 

 

Komende kerkdiensten

Komende activiteiten

02-09 > 07:00-
Gebed op zaterdagmorgen