Van de predikant

Zondagmorgen lezen we in de brief aan Rome verder bij hoofdstuk 15, vers 14. Bereidt u, bereid jij biddend mee voor!?

 

Had u de oproep van de kerkenraad afgelopen zondag gehoord en verstaan?

 

Ontvangt onze hartelijke groeten.

Ds. Floor Maaijen

Wijziging opening winterwerk

In verband met het slechte weer zijn de activiteiten verplaatst naar Eltheto.

Vanaf 14.00 uur is iedereen van jong tot oud van harte welkom.

JOVO Kring (2)

Jovo Kring

 

Het komende jaar gaan we verder met de Bijbelkring voor jongvolwassenen (22-29 jaar). Dit doen we onder de naam ‘JOVO-kring’. Vorig jaar hebben we een heel mooi jaar gehad. Er waren toffe gesprekken en we hebben geleerd vanuit de Bijbel en van elkaar. De JOVO-kring is een plek waar aan de ene kant ontmoeting is maar aan de andere kant ook verdieping rondom de Bijbel of een actueel thema. Een plek waar jongvolwassenen met elkaar verdieping zoeken in het geloof. Dit kan in verschillende vormen op de avonden vorm gegeven worden. Het jaarthema is dit jaar 'Open je ogen'. Aan de hand van een boekje van Tim Keller zullen deze avonden toegerust worden uit de Galatenbrief. We starten de avond door met elkaar te eten. Dit is vrijblijvend maar samen eten is een wezenlijk onderdeel om elkaar te ontmoeten. De eerste avond is maandag 18 september om 18.45 uur in Eltetho. Het programma van dit jaar staat op de site. Wees welkom!
Hans Mouthaan

Wijzigingen EHBO Ploeg

Na ruim vijf jaar de trekker en coördinator te zijn geweest van de EHBO-ploeg in de Oude Kerk, heeft Joke Wieman helaas moeten besluiten haar functie neer te leggen. Ook Coen zal geen deel meer uitmaken van de EHBO-ploeg. Wij zijn hen beiden zeer dankbaar voor al het werk dat zij op geheel vrijwillige basis hebben gedaan, niet alleen de beurten tijdens de diensten in de EHBO-bank, maar ook de oefenavonden met echte Lotusslachtoffers, de AED-trainingen en de controle op alle EHBO-middelen hebben zij al die jaren georganiseerd.

Na overleg met betrokkenen hebben Sandra Jansen en Susanne Pronk-Jansen zich bereid verklaard samen de taak op te nemen. Hierbij zal Sandra vanaf nu de planning voor de diensten maken en Susanne de overige aspecten oppakken.

 

Beide dames zijn bereikbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Opening Winterwerk (2)

Jong en Oud

 

OPENING WINTERWERK
Van vrijdag 15 tot en met zondag 17 september hopen we het seizoen te openen met als hoofdthema 'Open je ogen'. Op vrijdagavond is er een sportavond in de Walburghal. We zullen met elkaar gaan volleyballen en strijden voor een heerlijke taart van Bakkerij Voordijk. Je kan je individueel opgeven of met een team (maximaal zeven spelers). Iedereen is van harte welkom, ook als je niet komt spelen. Supporters zijn de kracht achter een geslaagde sportavond. Op zaterdag is er een variërend programma voor jong en oud. Voor de sportieve mens is er een racefietstocht van 60 kilometer door de Alblasserwaard. De andere activiteiten vinden plaats in de Biesbosch in Dordrecht. De inloop is om 14.00 uur en er is een keuze tussen een vaar- of wandeltocht van twee uur, levend stratego (vanaf 7 jaar) en een mini-zeskamp (3 tot 7 jaar). Daarnaast is er een koffiecorner en een springkussen aanwezig. Om 17.00 uur start het avondprogramma met een sing-in en een heerlijke maaltijd in de open lucht. Aan het eten zijn kosten verbonden. Volwassenen betalen € 7,50 en de kinderen (t/m 12 jaar) betalen € 5,-. Er is een maximaal van € 25,- per gezin. Zondagochtend na de themadienst is iedereen welkom voor koffie en thee. Om 11.30 uur willen we starten met een (interactieve) preekbespreking, deze zal duren tot 13.00 uur. Tijdens de preekbespreking wordt er gezorgd voor lekkere hapjes. Voor de kinderen van de basisschool wordt er een programma georganiseerd en voor de allerkleinste is er oppas aanwezig. Voor alle activiteiten moet er opgegeven worden via het online inschrijfformulier dat op zaterdag 26 augustus is verstuurd. We zien u/ jou graag bij de komende activiteiten om met elkaar de ogen te openen.

Studieavond over de Joodse feesttijden


Op dinsdag 19 september is er in Zwijndrecht de eerste studieavond in een serie van drie met Eric Vink, spreker van de stichting Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover hij spreekt is: ‘De Joodse feesttijden’. De andere data zijn op dinsdag 17 oktober en zaterdag 28 november. De bijeenkomsten vinden plaats in de VEG de Ark, Brabant 4 in Zwijndrecht. Aanvang om 20.00 uur, toegang is gratis.


Als christenen zijn we vertrouwd met het Paasfeest. Toch verdiepen veel christenen zich in de Joodse wortels van ons geloof. In de lange kerkgeschiedenis is het gegeven verloren gegaan dat het Paasfeest ontstaan is tijdens de viering van Pesach. Jezus vierde de instelling van het avondmaal tijdens sederavond, de vooravond van Pesach. Jezus werd gekruisigd tijdens Pesach en stond op uit de dood op Jom Haboekerim, de dag van de eerstelingen, de dag na de sabbat tijdens het feest van de ongezuurde broden. Omdat het verlossingswerk voor de eerstelingen exact gebeurde op de juiste momenten en tijdens de voorjaarsfeesttijden, groeit de aandacht naar de najaarsfeesttijden met het oog op de grote eindoogst van de eindtijd.

 

Eric Vink begon bij Christenen voor Israël met het geven van gastlessen op scholen. Nu is hij als Hoofd Educatie betrokken bij de ontwikkeling van allerlei studiematerialen, bijeenkomsten voor predikanten en studiereizen naar Israël.

Lege flessenactie (2)


De actie is in volle gang en er zijn al aardig wat flessen omgezet in een financiële steun voor het hulptransport waar Peter Gouweloos op donderdag 19 oktober hoopt mee te gaan. Met Stichting Draagt Elkanders Lasten uit Ridderkerk zal hij naar Roemenië en Moldavië vertrekken. Met uw bijdrage kan Peter o.a. voedselpakketten maken, Bijbels uitdelen, scholen voorzien van materiaal en kinderen blij maken met speelgoed. De actie loopt tot zondag 15 oktober. Uiteraard is een bijdrage op een andere wijze ook van harte welkom. Voor meer informatie kan er contact worden opgenomen met Peter.

Pre Marriage course

Pre Marriage course start binnenkort!

 

Laat elkaar weten hoe veel je voor elkaar voelt door te investeren in een Pre Marriage Course. Een relatie is kostbaar maar ook kwetsbaar.  Juist daarom is het goed om samen de tijd te nemen, voor/rondom je gaat trouwen, om een aantal basisvaardigheden aan te leren die van grote waarde zijn om die kostbare relatie te beschermen. Het betreft vijf avonden die beginnen met een driegangen menu. Onderwerpen die aan bod komen, zijn: Communiceren, Toewijding, Conflicten oplossen, Liefde levendig houden, Gedeelde doelen & waarden.

 

Voor meer informatie of aanmelding:

www.premarriagecourse.nl

of Kees en Ella Mouthaan: 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

078-6193846

 

 

Bidt u met ons mee ?

Volwassenen

 

Voor: Deepa uit India, Buze uit Ethiopië, Marta uit Egypte, Margaret uit Kenia en Salomeh uit Iran. Deze vrouwen hebben het moeilijk omdat ze Jezus volgen. Van harte welkom bij Christina Hovestadt (van Oldenbarneveltlaan 31) op woensdag 13 september om 8.45 uur tot ongeveer 9.45 uur .U krijgt de informatie over deze vrouwen via de ‘Women to Women’ groep van Open Doors. Eén keer per twee maanden komen we bijeen op woensdagochtend bij iemand thuis. Mocht je de gebedspunten voor woensdag 13 september vast toegestuurd willen krijgen dan kun je een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Kom een keertje meebidden, je bent van harte welkom!

 

Hartelijke groeten, Cato Schipaanboord

Prediking

PREDIKING
Zondagmorgen overdenken we de woorden uit Habakuk 2:4b. De laatste verzen van het boek Habakuk zijn vol van vreugde en blijdschap in de HEERE; mooie stof voor de dankzegging. We wensen elkaar een goede en zegenrijke zondag.

 

TER  AFSLUITING
Ontvangt allen onze hartelijke groeten.
Ds. Floor Maaijen

Tandenborstels voor Malawi

Op de jaarmarkt afgelopen voorjaar had de zendingscommissie de actie 1 voor je zelf, 1 voor Malawi. Kocht je een tandenborstel, kreeg je er twee, waarvan je er eentje direct weer afstond voor de kinderen in Malawi.

 

Hans en Gerrie Kasbergen stuurde een filmpje waarin te zien is hoe de kinderen voor het eerst hun tanden poetsen.

Het filmpje is hier te bekijken.

 

 tandenborstels in malawi

Komende kerkdiensten

Komende activiteiten

25-09 > 19:45-
Bijbelstudiekring

25-09 > 20:00-
Mannenvereniging

26-09 > 09:30-
Bijbelkring

27-09 > 20:00-
Vrouwenvereniging