Wat geloven christenen eigenlijk? Wat is bidden? Als ik voor het eerst de Bijbel wil lezen, waar kan ik dan het beste beginnen? Soms denk ik: waarom zou je geloven? Wat heb je er eigenlijk aan? En dan de kerk… Waarom zou ik er naar toe gaan?

Op internet is veel te vinden over geloven, kijk bijvoorbeeld eens op deze websites:

De sites bevatten compacte teksten en filmpjes, gericht op iedereen die bewust op zoek is naar meer informatie over God en of het christelijk geloof. Misschien ook iets voor u of jou!

Of misschien bent u liever in gesprek met mensen over het geloof. Ook dat kan. Bijvoorbeeld op de Alpha-cursus of in Het Badhuis.


Alpha-cursus

Ieder jaar wordt de Alpha-cursus gegeven in Het Badhuis. Ontmoeten, samen eten, praten, lachen, delen, leren en luisteren, dat zijn de ingrediënten van Alpha.

De feiten op een rijtje:


Wat? 

Op de Alpha-cursus maak je / maakt u vrijblijvend kennis met het christelijk geloof. De volgende onderwerpen komen onder andere aan bod:


Wanneer?

In september start de Alpha-cursus in Het Badhuis. Geïnteresseerden voor de cursus kunnen vrijblijvend kennismaken tijdens de startavond om te kijken of ze de cursus daadwerkelijk willen gaan volgen. Deze avond begint om 19.30 uur met koffie of thee en om 20.00 uur met het programma. 

De Alpha bestaat uit 10 avonden op woensdag en is gratis. Iedere avond (met uitzondering van de startavond) begint met een maaltijd. De avonden zijn interactief en er is ruimte voor gesprek en vragen. De startavond is op woensdag 20 september 2023. 

De startavond gemist? Aansluiten kan ook nog op 27 september of 4 oktober, neem hiervoor contact met ons op.


Meer info:
Meer weten of opgeven? Neem contact op via info@hetbadhuis-zwijndrecht.nl of tel 078 7850503.

Kent u een geïnteresseerde uit uw eigen netwerk? Dan kan dit een mooie manier zijn om met hem / haar in gesprek te gaan en eventueel samen naar de startavond te komen.

 

Luisterend oor

Wil je in alle rust in gesprek over dingen die jou bezig houden in je leven met betrekking tot zingeving en spirituele groei? Heb je vragen over het leven, waarom bepaalde dingen jou overkomen? Wil je stappen zetten en groeien, op zoek naar het doel van je leven? Op donderdagmiddag is Het Badhuis open voor als je een luisterend oor nodig hebt. Om dit in alle rust te kunnen doen, is het wel nodig om even van te voren een afspraak te maken, bel 078 78 50 503 of mail naar: gerbenbremmer@hetbadhuis-zwijndrecht.n