Wat geloven christenen eigenlijk? Wat is bidden? Als ik voor het eerst de Bijbel wil lezen, waar kan ik dan het beste beginnen? Soms denk ik: waarom zou je geloven? Wat heb je er eigenlijk aan? En dan de kerk… Waarom zou ik er naar toe gaan?

Sinds kort staan er twee websites online die op een toegankelijke manier ingaan op dit soort vragen:  

De sites bevatten compacte teksten en filmpjes, gericht op iedereen die bewust op zoek is naar meer informatie over God en of het christelijk geloof.

Misschien ook iets voor u of jou! Of misschien bent u liever in gesprek met mensen over het geloof. Ook dat kan. Bijvoorbeeld via de Alpha Cursus.


Alpha cursus

Dit najaar willen wij opnieuw een Alpha cursus starten. Ontmoeten, praten, lachen, delen, leren en luisteren, dat zijn de ingrediënten die wij vaak hebben mogen meemaken.

De feiten op een rijtje:

Wat?
Op de Alpha-cursus maak je / maakt u vrijblijvend kennis met het christelijk geloof. De volgende onderwerpen komen onder andere aan bod: 

Wanneer?
In september start de Alpha-cursus in Het Badhuis. Geïnteresseerden voor de cursus kunnen vrijblijvend kennismaken tijdens de startavond om te kijken of ze de cursus daadwerkelijk willen gaan volgen. Deze avond begint om 19.30 uur met koffie of thee en om 20.00 uur met het programma. De Alpha bestaat uit 10 avonden op donderdag en is gratis. Iedere avond (met uitzondering van de startavond) begint met een maaltijd. De avonden zijn interactief en met ruimte voor gesprek. De startavond is op donderdag 17 september 2020. De cursus wordt wekelijks gegeven op woensdag vanaf 30 september.

Meer info:
Meer weten of opgeven? Neem contact op via badhuis@oudekerkzwijndrecht.nl of tel 078 7850503.

Kent u een geïnteresseerde uit uw eigen netwerk? Dan kan dit een mooie manier zijn om met hem / haar in gesprek te gaan en eventueel samen naar de startavond te komen.