Een tweede leven voor uw oude mobieltje, toner, cartridge, ansichtkaarten en postzegels

Een jaarlijks terugkerende actie is die van de GZB dagboeken. Maar de acties die het hele jaar door lopen, willen we nu ook onder de aandacht brengen. In Eltheto zijn er namelijk inleverpunten voor ansichtkaarten, postzegels en gebruikte apparaten. Deze spullen zijn geld waard en de opbrengst gaat naar de GZB en Kerk in Actie. We hebben even op een rijtje gezet welke spullen u in kunt leveren. Kijk voor meer informatie op www.kerkinactie.nl/inzamelingsacties.

Kaartenbak

  • ansichtkaarten (geen dubbele)
  • geboortekaartjes
  • postzegels
  • kaarten van Anton Pieck, Voor het kind en Stichting kinderpostzegel

Kist voor gebruikte apparaten

  • oude mobieltjes
  • lege inktcartridges en toners
  • buitenlands en oud Nederlands geld


Jaarmarkt 2023


Op 2 september vond de jaarmarkt plaats. Gezellig als altijd! Voor ons als zendingscommissie was dat een ideale gelegenheid om de gemeente informatie te geven over de zendingswerkers, geld op te halen ten bate van hen, en de zendingswerkers te bemoedigen. Dit jaar hadden we een aantal GZB artikelen in de verkoop. En een leuk spel waarbij er pingpongballetjes uit een pijl kwamen rollen en waar je met een hamer op moest proberen te slaan. Dat viel nog niet mee!

Bij elkaar hebben we €140 euro op weten te halen, maar er is nog veel meer opgehaald via de algemene opbrengst van de jaarmarkt. Een derde daarvan was namelijk bestemd voor de zendingsechtparen.

Er lag een map met foto’s op de kraam om de jaarmarktbezoekers een impressie van hun werk te geven. Een aantal gemeenteleden hebben een persoonlijke boodschap of bemoediging achtergelaten voor de zendingswerkers, en deze hebben we met hen gedeeld. Mooi om op die manier de gemeente en de zendingswerkers met elkaar in contact te brengen!