Kinderdankdag i.s.m. CGK Zwijndrecht

Woensdag 1 november om 15.00 uur is er in de Reobothkerk in Zwijndrecht een dankdagsamenkomst voor kinderen. Er is ook kinderoppas aanwezig. Het adres is: Doctor Plesmanstraat 20, Zwijndrecht

Toerustingsavond leidinggevenden

In vuur en vlam uitnodiging

Vol vuur zijn als leidinggevenden in het jeugdwerk. Dit is het thema waar we op maandag 13 november samen met de leidinggevenden van het jeugdwerk over na willen nadenken. We willen elkaar deze avond bemoedigen door met elkaar te eten, zingen, bidden en onderlinge ontmoeting. Daarnaast wordt het thema 'Vuur' door heel de avond heen verder uitgewerkt. Uiteraard hopen we alle leidinggevenden deze avond te ontmoeten. Voor het eten graag opgeven via onderstaande link.

Opgave eten

 
Jan-Henk Pronk en Hans Mouthaan

Opgeven en info volleybaltoernooi HGJB

hgjb volleybal

Steun het werk van de HGJB en kom in actie! Door mee te doen aan een landelijk volleybaltoernooi en 75 euro per team te doneren. Heb je zin om mee te doen met de JCG, catechesegroep, bijbelkring of je vriendengroep? Geef je dan snel op voor dit unieke toernooi van de HGJB. Op vrijdagavond 31 maart wordt er dan gestreden tegen andere kerken uit heel Nederland. Met dit toernooi wil de HGJB geld inzamelen om een nieuw programma te maken voor de jongeren. Een programma waarmee gemeentes voor jongeren een vertrouwde en veilige omgeving kunnen bieden. Opgeven kan via: https://hgjb.kentaa.com/team/volleybaltoernooi  Of individueel via: https://goo.gl/forms/nvgsXpa6JYNH1kq13

Vragen? Mail naar: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Blog werkvakantie

Hoeliday

Deze zomer willen we met een grote groep jongeren en oudere gemeenteleden richting Oost-Europa gaan. Daar willen we u graag over informeren. Dit doen we via een blog. Via de volgende link kunt u deze blog volgen: Blog werkvakantie Oude Kerk

 

Veel leesplezier! 

 

 

Dit is niet ons thuis

Vakantie.. Heerlijk even een ander ritme dan je gewend bent. Een mooie tijd. Een tijd ook dat mensen onderweg gaan. Op vakantie. Een tocht maken door de bergen in een ander land, fietsen over de Veluwe, of liggen aan het Zeeuwse strand. Of met de kinderen een dagje weggaan. Mooi om mee te maken. Maar ook heerlijk om weer terug naar huis te gaan. Het mooie aan vakantie is dat je weer terug naar huis kan. Naar je eigen plekje. Dit leven hier op aarde is als een grote vakantie.

Read more...

Verdieping in je geloof

Op verschillende plekken binnen de gemeente is het mogelijk om je geloof te verdiepen. Het is super waardevol om elkaar te ontmoeten op de club, catechese en kring. Op deze plekken wil de Heilige Geest werken en je laten zien wie Christus voor jouw is! Naast deze ontmoetingen in de gemeente wil ik jullie aanmoedigen om ook de verdieping te zoeken met andere jongeren. Zo worden er speciaal voor jongeren uit de regio Rotterdam avonden over geloofstoerusting georganiseerd. Voorheen werden deze avonden georganiseerd in de Alblasserwaard. Ik kan met recht zeggen dat deze avonden je persoonlijk geloof verdiepen! De eerste avond is 12 januari, van harte aanbevolen! Mocht je vragen hebben reageer dan via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  geloofstoerusting

Geloven op vakantie

In de vakantietijd is alles anders, hoewel het leven met God gewoon doorgaat. Welke structuurtjes laat jij in je gezin straks heerlijk zes weken los en waar wil je eigenlijk wél aan vast houden?

Waarschijnlijk kies je ervoor om elke dag samen uit de bijbel te lezen. Je kunt de psalmen lezen en op Youtube allerlei uitvoeringen opzoeken. Je kunt een kinderbijbel helemaal door lezen of juist in verschillende bijbels zoveel mogelijk over één persoon of periode in de Bijbel te weten te komen. Misschien ben je in de schoolweken gewend de psalm van de week te leren. Kies in de vakantie dan eens andere liederen. Wij leerden onze kinderen vorig jaar in de zomervakantie psalm 16 van Psalmen voor Nu, elke week een stukje. Misschien zou je al lange tijd iets meer werk willen maken van gebed: een bakje of schrift met gebedspunten. Probeer het gewoon eens uit!

En waarom zou je op vakantie niet gewoon naar de kerk gaan? In Frankrijk bijvoorbeeld zijn veel kleine kerken, waar de gelovigen bemoedigd worden door het bezoek van een Nederlands gezin. Of zoek eens op welke kerken Alpha cursus geven en dus gewend zijn aan gasten. Ik hoor ook van verschillende gezinnen die op de camping de kinderen een kerkdienst lieten vormgeven. Waar zouden ze over willen preken en wat doe je met de collecte?

Het hoort ook bij de vakantietijd dat je van alles bedenkt en van alles wilt, maar dat het grandioos in de soep loopt en dat iedereen daar chagrijnig van wordt. Ga dus zeker niet alle mogelijkheden doen die hierboven genoemd worden! Gun het jezelf om te genieten van die koffie die door het filter druppelt. Van het kind dat in zijn campingbedje opgekruld ligt. En van de liefde, waar je nu even tijd voor hebt. Start geen grote projecten, maar dank God in al die kleine momenten en oefen jezelf in de vrede van Christus. (bron: http://www.geloofinhetgezin.nl/blogs/geloven-op-vakantie)

ABC van het geloof

ABC van het geloof

‘Wedergeboorte, verzoening, rechtvaardigheid… natuurlijk ken ik deze woorden. Ik hoor ze regelmatig in de kerk. Maar als ik uit moet leggen wat ze betekenen… dat vind ik lastig’.

We krijgen van jongeren vaak te horen dat ze het lastig vinden om Bijbelse kernbegrippen uit te leggen. Maar als je de inhoud van Bijbelse kernwoorden niet kent, hoe kun je ze dan geloven of beleven? Ook als ouders worstelt u misschien wel eens met woorden die u mag uitleggen aan uw kinderen. De LCJ heeft in samenwerking met andere instanties een site gemaakt voor kinderen en voor jongeren. Op deze site worden de begrippen uitgewerkt en worden er verbindingen gemaakt met de Bijbel en het hedendaagse leven. Een site die ontzettend leerzaam is om meer van deze kernwoorden te leren. Het is overigens niet alleen leerzaam voor kinderen en jongeren. Kortom een aanrader om eens op te zoeken: www.abcvanhetgeloof.nl

 

Avond jeugdbeleid 16 mei

 

Aankomende dinsdagavond 16 mei hopen we een avond te hebben voor alle jeugdwerkers in de gemeente. Op deze avond zullen we de aftrap doen voor het nieuw te vormen jeugdbeleid. We willen jullie graag informeren over het nieuw te vormen jeugdbeleidsplan. Het vorige beleidsplan was geschreven voor de periode van 2012-2016. Het nieuw te vormen beleidsplan zal geschreven worden voor de komende vijf jaar (2017-2021). Met het schrijven van een beleidsplan willen wij ervoor gaan om een document op te stellen met werkbare actiepunten. Dit vraagt van ons allemaal wel de nodige inspanning. We hopen dat jullie bereid zijn om met ons mee te denken zodat we gezamenlijk tot concrete actiepunten komen.

 

Om het tijdspad en de documenten verder uit te leggen willen we jullie van harte uitnodigen op de volgende avond:  dinsdagavond 16 mei, 19:45 in Eltheto. Op deze avond zullen wij als ambtsdragers onze gedachten verwoorden, het tijdspad verder bekend maken, vragen beantwoorden en gaan we per vereniging ook al aan de slag met het nieuwe beleidsplan. Het is daarom van belang dat je vereniging met minimaal drie personen aanwezig is op deze avond.

 

We hopen jullie dan te ontmoeten, mochten er vooraf vragen zijn, dan horen we die graag.


 De jeugdambtsdragers

 
 

De HGJB organiseert twee conferenties

KCF

 

Tussen kerst en oud en nieuw organiseert de HGJB een tweetal conferenties. De kerstconferentie en de conferentie Leve de Liefde. Hieronder van beide meer informatie! Van harte aanbevolen!

 

HGJB-Kerstconferentie

Tussen kerst en oud en nieuw organiseren we in bungalowpark Pagedal de HGJB-Kerstconferentie. Samen met zo’n duizend jongvolwassenen uit allerlei kerken en gemeentes willen we ons vier dagen lang in beweging laten zetten door Gods Woord en Zijn Geest. Zo leren we niet alleen onszelf beter kennen, maar bovenal raken we door samenzang, bijbelstudies en onderlinge gesprekken opnieuw of voor het eerst onder de indruk van Gods goedheid. Wat ook zo mooi is: de hele conferentie lang worden nieuwe vriendschappen gesloten en bestaande verdiept. Je bent van harte welkom om het mee te beleven van 27 t/m 30 december 2016.

Read more...

‘Opvoeden in je eentje? Zonder de Ander gaat het niet!’ 

Themadag-A5-HR

Met deze themadag voorziet Generatio in de behoefte van veel alleenstaande ouders aan praktische toerusting op het gebied van (geloofs-)opvoeding van kinderen. Met nadruk is deze dag voor ouders die er alleen voor staan als gevolg van overlijden of echtscheiding, maar zeker ook voor ouders die zich alleen voelen staan omdat hun partner niet gelooft. Bij voldoende belangstelling zullen we ook een workshop houden voor pastoraal werkers die veel met deze problematiek geconfronteerd worden.

 

Wat:          themadag ‘Opvoeden in je eentje? Zonder de Ander gaat het niet!’

Wanneer:  Zaterdag 8 april – 10.00 – 15.00 uur

Waar:        De Bron Hardinxveld-Giessendam 

Voor wie:  Alleenstaande ouders en pastoraal werkers

 

De toegang is gratis. Er wordt een collecte gehouden om de kosten te dekken. Kijk voor meer informatie op www.generatio.nu en meld je snel aan!

Uniek landelijk HGJB-volleybaltoernooi

Kunnen jullie volleyballen? Willen jullie de sportiefste gemeente/jeugdvereniging van Nederland worden. Dan hebben wij een geweldig evenement voor jullie!

Uniek landelijk HGJB-volleybaltoernooi Wij constateren dat er steeds minder geld beschikbaar is voor goed jeugdwerk. Daar liggen we wakker van. Hoog tijd om hier verandering in te brengen! Begin 2017 organiseren we op een zaterdag van 10.00 uur – 16.00 uur daarom een volleybaltoernooi voor jeugdgroepen, jeugdleiders en andere enthousiastelingen vanaf 16 jaar. Dit toernooi zal plaatsvinden in de buurt van Amersfoort/Bilthoven. De precieze locatie en datum komt op de actiesite https://hgjb.kentaa.com/team/volleybaltoernooi, zodra wij meer weten.

HGJB

 

Read more...

Scholierenweekend (HGJB)

SW

Waarom zou je als tieners naar een Scholierenweekend gaan?

Tja, dat kun je je natuurlijk afvragen wanneer je een mooie poster van het Scholierenweekend voorbij ziet komen. Of je vraagt het je niet af, omdat de volgende post zich online alweer aandient. J

 

Het allermooiste wat we als HGJB ontvangen, zijn de reacties van de tieners achteraf. Als we lezen hoe God hun hart geraakt heeft. Als we lezen hoe vriendschappen zijn gegroeid en verdiept. Als we lezen hoe heerlijk ze het vinden om onder gelovige leeftijdsgenoten te zijn. Als we lezen hoeveel plezier ze hebben gehad en hoe ze zich gezien hebben gevoeld door onze vrijwilligers.

Read more...

Aanmelden geloofsopvoedingskringen

Op 27 oktober 2016 hebben we de start gehad als gemeente rondom opvoedingskringen. We hebben deze avond met een grote groep ouders kennis gemaakt met het nieuwe materiaal van de HGJB (Voorleven). Dit materiaal wil ouders aan elkaar verbinden rondom het thema opvoeding. Op deze avond hebben we gemerkt dat het ontzettend waardevol is om als ouders met het nieuwe materiaal aan de slag te gaan. Het materiaal geeft inzichten rondom de pedagogische en de theologische kant van de opvoeding. Het jaarthema is ‘Samen bij Één’. Bewust is er voor gekozen om dit jaar daarom ook de nadruk te leggen op geloofsopvoeding. Het zou een zegen zijn als we als ouders elkaar kunnen ondersteunen in de opvoeding. Ik ben ervan overtuigd dat we met dit materiaal in kleinschalige kringen dit kunnen bereiken. Omdat niet iedereen 27 oktober aanwezig kon zijn staan hier enkele linkjes naar:

Voorleven

Read more...

Zondag 29 januari thema avond (16-30 jaar)

Thema avond

Aankomende zondag hoop ik voor te gaan in de middagdienst. Na deze dienst is er een thema avond voor jongeren van 16-30 jaar. Aansluitend aan de dienst is er een gezamenlijke maaltijd. Om 19:45 begint de thema avond. Het thema van deze avond is: ‘Wees vrij in Christus’. We doen dit aan de hand van Galaten 5 vers 1. We vragen ons af: Zijn we als Christen echt vrij? Of ligt de echte vrijheid in de wereld om ons heen. Om alvast in het thema te komen bekijk dan dit filmpje:  Denkstof. Op zondag 29 januari gaan we hier verder over nadenken. Tot dan! Hans Mouthaan

Komende kerkdiensten

Komende activiteiten