Geplaatst op 15 november 2023

Wie zijn wij

De Waarheidsvriend is het huisorgaan van de Gereformeerde Bond in de Protestantse Kerk in Nederland. Ongeveer 9.000 abonnees vinden het wekelijks op de mat. Het blad stelt kerkelijke en maatschappelijke onderwerpen aan de orde en gaat in op geestelijke en pastorale vraagstukken.

De Waarheidsvriend is 110 jaar oud. De naam doet vandaag misschien pretentieus aan, alsof het blad de waarheid in pacht denkt te hebben. Feit is dat het wil wijzen op Hem, die de Weg, de Waarheid en het Leven is: Jezus Christus. Hij zegt: ‘U bent Mijn vrienden, als u doet wat Ik u gebied.’ (Joh.15:14)

Elke week

Hoofdredacteur drs. P.J. Vergunst, tegelijk algemeen secretaris van de Gereformeerde Bond, presenteert nagenoeg wekelijks een opiniërend artikel. Naast een aantal vaste rubrieken vallen artikelen over diverse relevante onderwerpen, een meditatie, interviews, columns en kerkelijke nieuwsberichten te verwachten. Dat alles in 24 full colour pagina’s.

Van tijd tot tijd komt een special uit: behalve aan belijdenis doen of Kerst kan deze gewijd zijn aan Calvijn, Herziene Statenvertaling, huisbezoek, singles of kerk op het dorp, kerk in Rotterdam, rust en balans, de verkiezingen voor de Tweede Kamer of Leven met een beperking.


Themanummer De Waarheidsvriend-Onze ziel-Digitaal.pdf

Recente berichten

  Er is 1 recent bericht dat alleen zichtbaar is voor leden. Log in om het te bekijken.