Geplaatst op 12 september 2020

Op zondagavond 4 oktober willen we na de kerkdienst een avond organiseren over Sport&Geloof. In de afgelopen periode werd ik gewezen op een bepaald project namelijk: chadash http://chadash.nl/. In het kort een mogelijkheid om fysieke inspanning te koppelen met geloof. Het lijkt ons gaaf om vanuit onze gemeente te kijken of we als jongeren en volwassenen hier ook wat mee kunnen. Inmiddels hebben we een korte inventarisatie gedaan onder jongeren en jongvolwassenen in de gemeente of hier draagvlak voor is. En uit de reacties blijkt dat er meer dan voldoende draagvlak is om hier verder mee te gaan.


Ons doel is om op een andere manier met elkaar bezig te zijn rondom het geloof. We organiseren nu vaak bijbelkringen en zijn samen in een gebouw. En dat zijn mooie manieren om te groeien in het geloof. Maar wij zijn op zoek naar andere manieren om met elkaar in gesprek te gaan over de wezenlijke zaken van het leven.


Concreet betekent dat, dat we graag willen proeven bij jou of je het mooi vindt om na het winterseizoen (april/mei/juni) sportief (fietsen) bezig te zijn en daarnaast met elkaar wat te drinken en te delen over levensvragen waar we allemaal mee te maken hebben. En/Of dat je het gaaf vindt om met bovenstaand idee van chadash een week wil fietsen en elkaar te bemoedigen in het geloof in de Franse Alpen.


Op 4 oktober zullen wij uitleggen wat we voor ogen hebben. We zullen ingaan op de avonden die we  hebben in de maanden april/mei/juni. Daarnaast zal onze focus deze avond vooral gericht zijn op de haalbaarheid of we met een groep een week met Chadash mee kunnen gaan of wellicht zelf een week willen organiseren.


De avond zal aansluitend aan de middagdienst op 4 oktober zijn. We schatten in dat we ruim een uur nodig hebben. Dat betekent dat we ervoor gekozen hebben om vanwege de huidige maatregelen rondom corona geen broodjes aan te bieden. Meld je vooraf even aan via de app of mail als je wilt komen. Dan kunnen we inschatten welke zaal we klaar kunnen zetten.


Uiteraard hopen we grote enthousiaste groep mensen deze avond! (mocht je niet kunnen komen maar wel interesse hebben stuur dan ook even een mailtje of een appje)


Hartelijke groeten,


Ad den Boer en Hans Mouthaan 0651802732/kerkelijkwerker@oudekerkzwijndrecht.nl