Geplaatst op 11 november 2020

GEBRUIK ELTHETO

Zoals de meeste wel weten is Eltheto coronaproof gemaakt. Dit houdt in dat er voldoende reinigingsmiddelen aanwezig zijn en de opstelling van de tafels in de zalen zo is gemaakt dat de 1,5 meter richtlijn gevolgd kan worden. Nu kan het voorkomen dat voor een bijeenkomst in één van de zalen wat geschoven moet worden met tafels en stoelen. Dat is natuurlijk geen probleem, als de 1,5 meter richtlijn maar in de gaten wordt gehouden. Hoewel het duidelijk staat aangegeven constateren wij regelmatig dat men na gebruik alles gewoon laat staan en de tafels en stoelen niet worden teruggezet in de voorgeschreven opstelling. Graag uw/jullie aandacht hiervoor. Eltheto is van ons allemaal samen.


VERBETERING VENTILATIE

De afgelopen twee weken is door onze twee bekende klussers, Jos en Kees, hard gewerkt aan de mechanische ventilatie in de zalen in Eltheto. In zaal drie is een nieuw systeem geïnstalleerd. Deze werkt volledig automatisch. Als er meerdere mensen in de zaal zijn stijgt het CO2 gehalte en gaat het systeem automatisch meer lucht afvoeren naar buiten. In zaal 1-2 zijn nieuwe plafondroosters geplaatst en is ook een nieuwe afzuigmotor geplaatst, ook voorzien van een CO2-sensor. Het systeem werkt nu identiek aan het systeem in zaal drie. De komende weken gaan we in detail kijken hoe we in de kerk de luchtverversing kunnen verbeteren. Het concept is gereed en doorgerekend, nu gaan we kijken hoe het geïnstalleerd kan worden.


STUCWERK BUITEN EN BINNEN

Als sinds twee maanden werkt de aannemer aan het stucwerk buiten. Mede door corona duurt het wat langer dan gepland. Op zich is dat voor ons geen probleem. Het stucwerk aan de buitenkant van de kerk is bijna gereed en aansluitend worden alle witte vlakken voorzien van een nieuwe sauslaag. In de kerk worden nu alleen de meest opvallende plekken aangepakt. Afgesproken is dat Jos en Kees de loszittende stuclagen verwijderen. Daarna gaat de stukadoor de plekken behandelen en van een nieuwe sauslaag voorzien. Er is voor deze oplossing gekozen omdat het grootste deel van de binnenzijde van de kerk verder nog redelijk goed in de verf zit. Alles nu aanpakken is nu financieel niet haalbaar.

De kerkrenmeesters