Geplaatst op 29 april 2021

GZB zendingsweek

Vuur staat voor warmte, voor gezelligheid, voor energie. Juist dat hebben we de afgelopen periode vaak gemist. We verlangen ernaar om elkaar te ontmoeten, ook als kerk. Vuur staat ook voor geloof, voor de Geest. Dat is nodig om samen weer aangewakkerd te worden en te horen hoe God met Zijn Geest werkt in deze wereld. De GZB nodigt gemeenten uit om met de wereldkerk vanuit dat verlangen met elkaar op weg te gaan naar Pinksteren. Om het vuur van het geloof te laten aansteken en zelf ook door te geven. We doen dat met de campagne ‘Houd het vuur brandend’!

Voor de Oude Kerk hebben we als zendingscommissie in samenwerking met het jeugdwerk een prachtig programma gemaakt voor de week voorafgaand aan Pinksteren. Met deze week willen we ons richten op het werk van de zending wereldwijd, maar ook elkaar aanwakkeren met de Geest van Pinksteren. Hieronder staat het programma voor deze week. Elk programmaonderdeel wordt daaronder uitgelegd. Wij hopen op een bijzonder mooie week waarin we worden aangewakkerd door het werk van de Geest!

Let op: voor sommige onderdelen is het nodig om je aan te melden.

Programma

Vrijdag 14 mei 18:00-20:00 Alternatief kamp Estreon 12-16 jaar
Zaterdag 15 mei 13:30-16:00 Challenge ‘Kids on Fire’ 4-11 jaar
                            19:15-19:45 Kidsconcert met Marcel Zimmer 4-11 jaar
                            20:00-21:30 Online GZB event alle leeftijden

Zondag 16 mei 09:30-11:00 Preek over Romeinen 12          

Woensdag 19 mei 19:30-21:00 Online gebedsmoment 

Vrijdag 21 mei 19:00-21:00 Online bingo 

Zaterdag 22 mei 10:00-13:00 (Race)fietsen of wandelen 

Alternatief kamp Estreon
Tijdens het avondprogramma van het alternatieve Estreon kamp zullen we tijdens de Bijbelstudie stilstaan samen met Hans Mouthaan over het thema ‘houd het vuur brandend’. Uiteraard staat er nog meer op het programma voor de deze avond, dus zorg dat je erbij bent!

Challenge ‘Kids on fire’

Het is bijna Pinksteren! Door de Heilige Geest verspreidde het goede nieuws over Jezus Christus zich als een lopend vuur over de wereld. Durf jij de uitdaging aan om in twee uur tijd zoveel mogelijk opdrachten uit te voeren, waarbij ook zeker iets van dit vuur voorbijkomt? De challenge is sportief, creatief, hersen krakend, gezellig en nog veel meer. We starten op zaterdag 15 mei om 13.15 uur in Eltheto. Het programma duurt tot 16.00 uur, de uitdagingen zullen we zoveel mogelijk buiten rondom Eltheto uitvoeren. Er is een programma voor 8-11 jaar en een programma voor 4 -7 jaar. Het is nodig om je vooraf op te geven. Dat kan via dit formulier. Of via Ella Mouthaan kemouthaan@solcon.nl. Tot dan!


Kidsconcert Marcel Zimmer

’s Avonds zal er van 19.15-19.45 speciaal voor de ‘Kids on Fire’ nog een digitaal kinderconcert zijn waarmee de challenge feestelijk wordt afgesloten. Dan hoor je ook wie de winnaars zijn geworden!

Online GZB event

Zaterdagavond 15 mei organiseert de GZB een online reis door de wereldkerk. Dit is de start van een bijzondere pinkstercampagne met als thema ‘Houd het vuur brandend’. De GZB nodigt gemeenten uit om met de wereldkerk met elkaar op weg te gaan naar Pinksteren. Om het vuur van het geloof te laten aansteken en zelf ook door te geven. Zaterdagavond 15 mei wordt het vuur vanuit de wereldkerk aangestoken tijdens een online event (start 20.00 uur). Reis mee naar Indonesië, Costa Rica, Zuid-Soedan, Libanon en Bosnië en Herzegovina en laat je inspireren door verhalen die laten zien hoe God wereldwijd werkt. Ook de kerk in Nederland doet natuurlijk mee!

Uiteraard is het mogelijk om dit event thuis zelf mee te maken. Maar wellicht vind u het ook wel fijn om dit samen met anderen te kijken. Gezien de maatregelen is het mogelijk om twee gasten te ontvangen om samen naar dit event te kijken. Vind u het mooi om dit event met anderen te kijken? Geef u dan op via dit formulier. Lukt dat niet neem dan contact op met: zendingscommissie@oudekerkzwijndrecht.nl. Aan de hand van de aanmeldingen zullen we u op de hoogte stellen bij wie u op bezoek gaat / wie er bij u op bezoek komt. Via deze link ziet u alvast een voorproefje van het event.

Online gebedsmoment

Op woensdagavond 19 mei start om 19.30 uur een online gebedsmeeting met de wereldkerk via Zoom. Hoe bijzonder is het om juist in aanloop naar Pinksteren daadwerkelijk met en voor elkaar te bidden. Bij deze bijeenkomst zijn gasten uit verschillende landen betrokken, dus zal er Engels gesproken worden (we zorgen wel voor vertaling, dus iedereen kan meedoen). Voor onze partners en werkers in het buitenland is het echt bemoedigend om op deze manier geestelijk verbonden te zijn met de kerk in Nederland. We hopen dat veel mensen op deze manier ook hun betrokkenheid op zending laten merken. Graag ontvangen we vooraf een opgave, zodat we tijdig een link kunnen sturen van de Zoom-meeting.

Uiteraard is het mogelijk om deze gebedsbijeenkomst thuis zelf mee te maken. Maar wellicht vind u het ook wel fijn om dit samen met anderen te doen. Gezien de mogelijkheden is het mogelijk om twee gasten te ontvangen om samen betrokken te zijn bij dit gebedsmoment. Vind u het mooi om met anderen mee te bidden? Geef u dan op via dit formulier. Lukt dat niet neem dan contact op met: zendingscommissieoudekerk@oudekerkzwijndrecht.nl. Aan de hand van de aanmeldingen zullen we u op de hoogte stellen bij wie u op bezoek gaat / wie er bij u op bezoek komt.

Online bingo

Als zendingscommissie organiseren we vrijdagavond 21 mei een online bingo via Teams voor de hele gemeente. Zo kunnen we toch met elkaar en het zendingswerk verbonden zijn. We starten om 19.00 uur, zodat ook de kinderen mee kunnen doen. Er zijn drie spelrondes waarvan twee rondes bestaan uit een zendingsverhaal. U kunt per ronde bingokaartjes bestellen. Voor één kaartje betaalt u € 2 en voor drie kaartjes € 5. De opbrengst is bestemd voor Björn en Marlies.

Aanmelden kan via dit formulier. U ontvangt daarna een betaalverzoek en een link om deel te nemen. U krijgt de kaartjes via Whatsapp/e-mail toegezonden. Nooit eerder een online bijeenkomst bijgewoond? Het is heel eenvoudig. Meld u aan en u ontvangt van ons een link en instructies. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: hans.mouthaan@pkn-zwijndrecht.nl of 06-51802732

Wanneer u niet zo digitaal vaardig bent of zelfs geen internet heeft, maar toch mee wilt doen, neem dan contact op met Hans Mouthaan 06-51802732 dan kijken we bij wie u eventueel kunt aansluiten.

(Race)fietsen of wandelen

Op zaterdagmorgen 22 mei gaan we actief aan de slag. Het vuur uit je sloffen voor het werk van Björn en Marlies. We organiseren deze morgen drie sportieve activiteiten. U kunt uzelf opgeven voor een wandel-, een fiets-, of een racefietstocht. Tijdens deze sportieve prestatie zullen we stilstaan bij het werk van de zending. De racefietsers hebben halverwege een ontmoeting met Michiel Vastenhoud die in Mexico heeft gewerkt voor de GZB en de fiets- en wandeltocht doen een krijgen onderweg puzzelvragen. We starten rond 10.00 (racefietsers 9.00) uur. Uiteraard zal er onderweg en/of aan het einde wat gedronken worden op gepaste afstand. Daar zal ook een giftenpot staan om een bijdrage te geven voor het werk van Björn en Marlies. Opgeven kan via dit formulier of via onderstaande personen.

Voor de wandeltocht (circa 10 km) kunt u zich opgeven via Ria van Beuzekom 06 36091226
Voor de fietstocht (circa 30 en 17 km) kunt zich opgeven via Marcel Boertje 06 51090348
Voor de racefietstocht (circa 80 km) kunt u zich opgeven via Ben Pronk 06-15882390

‘Houd het vuur brandend’ GZB zendingsweek meld je aan!