Geplaatst op 23 december 2021

Beste gemeenteleden,

Het Breed Moderamen (BM) van de kerkenraad heeft uiteraard kennis genomen van de nieuwe maatregelen m.b.t. de coronapandemie en de nieuwe lockdown. De landelijke kerkelijke organen hebben het rigoureuze advies gegeven de kerkdiensten zonder aanwezigen te houden of anders het aantal te beperken tot 50. Het BM heeft alles afwegende besloten van dit advies af te wijken, dat zeggen we heel eerlijk.

Dit zijn de afwegingen:

  • Het aantal van 50 aanwezigen is een aantal dat geldt voor alle kerken, ongeacht of het kerkgebouw groot of klein is. Maar als er in een kleine kerk 50 mensen mogen zijn, mogen er in onze grote ruime kerk wel meer zijn!
  • Ons kerkgebouw heeft een heel goed ventilatiesysteem en staat zes dagen bijna geheel de tijd leeg.
  • Vanaf oud en nieuw zal voor onze kerk het aantal kerkgangers worden beperkt tot 75.
  • De inschrijvingen voor de diensten stonden open voor 150 aanwezigen. Het BM wil niet mensen die zich hebben ingeschreven gaan afbellen en zeggen dat ze niet mogen komen.
  • Als we beperkt en ingetogen zingen en ons houden aan de 1,5 meter maatregel en het verbod van de overheid om buiten het kerkgebouw met met meer dan twee mensen gezamenlijk over straat te gaan is het besmettingsrisico nihil, dat is bijna nul.
  • Het dringende advies is om bij het naar binnen gaan en weer naar buiten gaan van het kerkgebouw een mondkapje te dragen.
  • Parallel aan de sluiting van de scholen en de kinderopvang, en het grotere besmettingsrisico door de kinderen zullen de kinderoppas en de zondagsschool per direct worden gesloten.

Concreet betekent dit voor:

Kinderkerstfeest vrijdag 24 december
Kinderen en ouders van de zondagsschool kunnen het kinderkerstfeest in de kerk bijwonen om 15.30 uur. Voor de overige gemeenteleden is het mogelijk om dit via de gebruikelijke kanalen te volgen.

Kerst
De dienst op 25 december wordt gehouden met de kerkgangers die zich hadden aangemeld op de website. De kerstliederen voor de dienst zullen niet worden gezongen maar worden gestreamd, dus worden opnamen van voorgaande jaren uitgezonden.

Zondag 26 december
Op zondag 26 december zullen de diensten worden gehouden met de kerkgangers die zich op de website hadden ingeschreven. Ook voor deze diensten gaan we niet mensen afbellen. De middagdienst begint om 15.30 uur.

Oudjaarsavond
De dienst op oudjaarsavond begint gewoon om 19.00 uur. Voor deze dienst mogen zich maximaal 75 kerkgangers inschrijven.

Nieuwjaarsmorgen
De dienst op nieuwjaarsmorgen begint om 10.00 uur. Voor deze dienst mogen zich maximaal 75 kerkgangers inschrijven.

Zondag 2 januari
De middagdienst begint om 15.30 uur. Voor beide diensten mogen zich maximaal 75 kerkgangers inschrijven.
In de middagdienst zal Henriƫt Verweij worden ingeleid in het dienstwerk van kerkelijk werker. We begroeten haar graag in ons midden en hopen met haar voor ons als gemeente, met name voor onze kinderen, jongeren en gezinnen een zegenrijke tijd te hebben.

Van overheidswege geldt dat buitenshuis een groepsgrootte van maximaal 2 personen vanaf 13 jaar is toegestaan. Dit geldt ook voor op het kerkplein bij het verlaten van het kerkgebouw en zullen we dus op afstand van 1,5 meter direct huiswaarts gaan.

In de week van 3 januari zal het BM opnieuw vergaderen en beslissen hoe het vanaf zondag 9 januari verder gaat. We wensen elkaar goede dagen en zegenrijke diensten, hetzij in de kerk hetzij thuis.

Recente berichten

  Er zijn 2 recente berichten die alleen zichtbaar zijn voor leden. Log in om ze te bekijken.