Oude Kerk

De Hervormde wijkgemeente “Centrum” is een actieve christelijke gemeente die samenkomt in en rond de Oude Kerk. Al eeuwen wordt in deze kerk de Bijbel gelezen, gebeden en gezongen.

Ook vandaag de dag komen we samen rondom de Bijbel. Met alle vragen, problemen en uitdagingen die bij het leven horen. We geloven dat het evangelie van Jezus Christus vandaag nog uiterst actueel is en dat God ons ook vandaag tot Gids wil zijn. 

Wilt u meer informatie over onze kerk, wilt u naar onze gemeente overkomen of wilt u doorpraten over het geloof, neem dan gerust contact met ons op.

Beleidsplan 

Gemeentegids

In de vernieuwde Gemeentegids is alles te lezen over het reilen en zeilen van de kerkenraad en alle (jeugd)verenigingen en commissies.

De contactgegevens van de kerkenraadsleden en de voorzitters/contactpersonen van de (jeugd)verenigingen en commissies vindt u onder het 'kopje' contact.

Historie

Algemeen wordt aangenomen dat reeds in de 13de eeuw op deze plaats een kapel heeft gestaan. Door verbouwingen in 1658 en in 1877 is de huidige kerk ontstaan. 

De oorspronkelijke kapel zou omstreeks het jaar 1346 zijn vervangen door een rechthoekige kapel van eenvoudige vorm en bescheiden afmetingen.

In 1658 werd een dubbel koor aangebouwd (noordzijde).

Read more...

Ontruimingsplan

Voor een gebouw waar publiek of bezoekers kunnen worden ontvangen, waartoe ons kerkgebouw behoort, is het vereist een calamiteiten-en een ontruimingsplan te hebben.

In ieder gebouw met een publieksfunctie kunnen zich situaties voordoen die het noodzakelijk maken dat personen bij calamiteiten het gebouw zo snel mogelijk moeten verlaten.

Read more...

Organisten en het orgel

Tijdens de erediensten wordt het zingen begeleid door drie 'vaste' organisten:

Wilt u contact met (één van) de organisten, mail naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

 

Het orgel

In 1884 werd er voor het eerst een orgel in de Oude Kerk geplaatst. Het orgel had aanvankelijk 9 sprekende stemmen; verder was er rekening gehouden met een uitbreiding van 6 stemmen. Deze zijn er later ook bijgebouwd. 

Read more...

Komende kerkdiensten

Komende activiteiten