Organisten en het orgel

Tijdens de erediensten wordt het zingen begeleid door drie 'vaste' organisten:

Wilt u contact met (één van) de organisten, mail naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

 

Het orgel

In 1884 werd er voor het eerst een orgel in de Oude Kerk geplaatst. Het orgel had aanvankelijk 9 sprekende stemmen; verder was er rekening gehouden met een uitbreiding van 6 stemmen. Deze zijn er later ook bijgebouwd. 

 

Nieuw orgel 

In 1959 besloot de kerkenraad een nieuw orgel te laten bouwen in de oude historische kas. De keuze viel daarbij op de firma Verweijs uit Amsterdam. Het nieuwe orgel kreeg een electro-pneumatisch systeem en telde 22 stemmen. 

Restauratie 

In 1964 werd de kerk gerestaureerd. Mede als gevolg van de daarbij aangebrachte heteluchtverwarming en het ontbreken van een luchtbevochtigingsinstallatie gingen de windladen van het orgel scheuren en volgde er steeds meer doorspraak.

Na uitvoerig overleg met adviescommissies besloot de kerkvoogdij het orgel te laten restaureren. Na de restauratie van 1983 door Scheurman te Rotterdam bevindt het orgel zich in prima staat.

Huidig orgel 

Het orgel heeft 28 stemmen en bestaat uit ruim 1.700 pijpen. 

Orgelconcerten 

Het orgel is geliefd bij vele organisten. En mede door de prachtige akoestiek van de kerk, worden er jaarlijks vele orgelconcerten gehouden in de Oude Kerk. 

Komende kerkdiensten

Komende activiteiten