Eerdere zendingswerkers

Zendingswerkers die eerder door onze gemeente zijn uitgezonden of waarmee we in het kader van GZB-deelgenoten mee verbonden waren.

 

Robert Jan Sterk
Robert Jan Sterk heeft in de jaren 90 op zendingsschepen Doulos en Logos van Operatie Mobilisatie gewerkt. Daarna is hij met zijn vrouw Ruth in het Midden-Oosten te werk gesteld. In 2008 keerden zij terug naar Nederland en heeft Robert tot 2016 leiding gegeven aan het kantoor van OM in Emmeloord.

 

Ds. Mark en Karin van Pelt
Ds. Mark en Karin van Pelt zijn van 1998 tot 2006 vanuit onze gemeente uitgezonden geweest naar Peru. Mark heeft daar les gegeven aan de theologische opleiding Seminario Evangelico de Los Andes (SELA) in het Andesgebergte in het zuiden van Peru. Een werkveld van de GZB. 

 

Hubert en Rebecca de Vos
In 2002 werd ons oud-gemeentelid Hubert de Vos, en zijn vrouw Rebecca uit Engeland, uitgezonden naar Kazakhstan in Centraal Azië. Zij waren in dienst van WEC International en werden uitgezonden door de Hervormde Gemeente Eben Haëzer te Amstelveen, waar Hubert lid van was. Inmiddels hebben ze zich in Engeland gevestigd.

 

Pieter-Jan van Persie
Van augustus 2004 tot maart 2007 werkte Pieter-Jan van Persie op de Logos Hope, het schip dat door Operatie Mobilisatie werd aangekocht ter vervanging van de Logos.

 

Lianne Buitendijk
Lianne Buitendijk is van begin 2008 tot half 2012 uitgezonden geweest naar Zuid-Sudan. Zij mocht daar voor de GZB, in samenwerking met ACROSS, werken aan een aids/HIV programma.

 

Remmelt en Hadassa de Koning
Als opvolgers van Lianne werden op 21 april 2013 Remmelt en Hadassa de Koning vanuit de Amersfoort uitgezonden naar Zuid-Sudan. De situatie in Zuid-Sudan veranderde zodanig dat het niet verantwoord was om daar te blijven. Eind 2013 keerden zij vervroegd naar Nederland terug.

 

Christiaan Nijsink
Christiaan Nijsink werd op 15 januari 2012 vanuit onze gemeente uitgezonden. Hij werkte aan boord van de Logos Hope, het zendingsschip van Operatie Mobilisatie. Medio 2014 is hij teruggekeerd en heeft hij enige tijd bij de MDA, de ambulancedienst in Israël, gewerkt.

 

Ds. Gerrit en Ria Nijland
Ds. Gerrit Nijland en zijn vrouw Ria zijn van februari 2007 tot 2013 vanuit de Hervormde Gemeente te Meteren uitgezonden geweest naar Peru. Gerrit heeft daar, als opvolger van Mark van Pelt, les gegeven aan de theologische opleiding Seminario Evangelico de Los Andes (SELA). Ria was betrokken bij “Nuestra Casita”, een project voor opvang van kansarme kinderen.

Komende kerkdiensten

Komende activiteiten