Steun de zending

Vier keer per jaar wordt er een zendingscollecte gehouden. Naast uw bijdrage aan de collecte kunt u uw gift geven op rekeningnummer NL91 INGB 0690 7624 45 ten name van Gereformeerde Zendingsbond te Driebergen.

Naast deze vier collecten wordt eenmaal per jaar een collecte voor de medische zending gehouden.

Steun de zending

Steunen

 

Vier keer per jaar wordt er een zendingscollecte gehouden. Naast uw bijdrage aan de collecte kunt u uw gift geven op rekeningnummer NL91 INGB 0690 7624 45 ten name van Gereformeerde Zendingsbond te Driebergen.

Naast deze vier collecten wordt eenmaal per jaar een collecte voor de medische zending gehouden.

 

Bijbels dagboek “Een handvol koren”

De Gereformeerde Zendingsbond geeft ieder jaar  een dagboekje uit. Het dagboekje “Een handvol koren” is voor het hele gezin. Elke dag biedt twee overdenkingen: één voor persoonlijke bezinning of om als gezin samen over na te denken en één speciaal voor jongeren. Het boekje is voor € 10,90 te koop bij de zendingscommissie. Hiervan komt € 7,00 ten goede aan het zendingswerk. Het boekje kunt u bestellen bij de zendingscommissie: Wilma Buitendijk, tel. 078-6198617 of per e-mail:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Postzegels en kaarten en cartridges

In de hal van Eltheto staat een box waarin we geboortekaartjes, ansichtkaarten en (gebruikte) postzegels verzamelen. S.v.p. geen postzegels van ansichtkaarten afhalen. Kaart met postzegel levert meer op dan beide apart. Wij geven regelmatig een partij postzegels en kaarten af bij de GZB.

De GZB laat die door vrijwilligers uitzoeken en op beurzen verkopen aan verzamelaars en handelaren.

Landelijk is de opbrengst jaarlijks ongeveer € 25.000. Een mooi bedrag dat weer aan het zendingswerk kan worden besteed.

Verder staat er een speciale box waarin we cartridges verzamelen. Lege cartridges leveren bij elkaar ook een aardig bedrag op voor het zendingswerk. 

Activiteiten

Wij werken aan een nieuwe opzet voor de informatie van de zendingscommissie.

Voor al uw vragen over zending in onze gemeente, stuur gerust een e-mail naar

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Zendingspost

De classes Dordrecht en Barendrecht geven gezamenlijk het blad Zendingspost uit. Ook daarin wordt informatie gegeven over zendingswerkers. De Zendingspost kunt u hier lezen.

Zelf de zending in

Wil jij je graag inzetten in Gods Koninkrijk en denk je erover om een tijdje naar het buitenland te gaan? De GZB heeft verschillende mogelijkheden en denkt graag met je mee. Samen met jou én je predikant en kerkenraad proberen we te ontdekken welke weg de Heere God met jou voor ogen heeft.

God roept mensen, niet omdat ze sterk zijn. De mensen die geroepen zijn, prediken de kracht van God (1 Korinthe 1). Niet hun eigen kracht. Dat betekent natuurlijk niet dat er geen eisen zijn. Werken in Gods Koninkrijk vraagt heel wat, zeker als je voor langere tijd naar het buitenland gaat. Je moet overtuigd zijn van je geloof. Je moet ernaar verlangen om je geloof met anderen te delen. Sterker nog, daar ben je nu al mee bezig. We getuigen immers waar God ons een plekje heeft gegeven.

Als je in het buitenland wilt werken, moet je ook ­ flexibel en zelfstandig zijn. Het is belangrijk dat je open bent naar anderen en bereid om te leren. In afhankelijkheid van God ben je dienstbaar. Dan doe je het niet voor jezelf, maar voor de A(a)nder. Om te ontdekken of dit is wie jij bent, is het goed om met anderen over je verlangen te praten. Zoek iemand die je vertrouwt en denk samen na over wie je bent en waar God je wil gebruiken. Het belangrijkste is dat je het in gebed bij God brengt en open staat voor Zijn leiding.

En nu? Heb je interesse en vraag je je af of zendingswerk iets voor jou is? Geloof je dat God je roept en ben je bereid om te dienen? Neem dan contact op met de GZB! Wie weet helpt een oriënterend gesprek je verder. Bel of mail naar Caroline Verboom of Harriët Ritman, 0343-512444, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of .

Zendings- en hulpverleningsorganisaties

De zendingscommissie heeft een map samengesteld met informatie over andere zendings- en hulpverleningsorganisaties. De map is hier te downloaden. Als je meer wilt weten of met vragen zit neem dan gerust contact op. E-mail:

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

.