Cora's taak in Zuid-Afrika

Cora werd zondag 13 september 2015 vanuit de Oude Kerk te Zwijndrecht uitgezonden naar Zuid-Afrika voor een éénjarig project van Youth With A Mission (YWAM).

In september 2016 kwam dit (opleidings)project ten einde en kwam Cora weer voor enkele maanden terug naar Nederland. In de laatste maanden van haar uitzending in Zuid-Afrika werd het voor Cora duidelijk dat God haar opnieuw roept naar Afrika om haar uitzending te vervolgen in Nigeria. Woensdag 11 januari 2017 hoopt Cora voor 9 maanden als leiding te gaan werken op een Discipleship Training School (DTS) van YWAM in Jos, Nigeria.  Op deze school ontvangen jonge mensen uit Noord-Nigeria onderwijs in het christelijk geloof. In combinatie met een media vakopleiding op dezelfde locatie is dit voor deze mensen vaak een nieuwe start in hun leven. Na deze 9 maanden hoopt Cora weer terug te keren en zal ze de ‘school van voorbede’ in Heidebeek gaan volgen. Hierna is het haar voornemen om terug te keren naar Nigeria en in dat land mee te helpen om gebedsscholen op te richten. Wilt u meer informatie hoe u het project van Cora in Nigeria financieel kunt steunen of heeft u vragen over de uitzending van Cora, benader dan Cora of de TFC door een This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. te sturen. Meer informatie over de school waar Cora aan het werk gaat en de media vakopleiding, vindt u hier.

 

Nieuwsbrieven
Cora schrijft elke maand een nieuwsbrief voor haar achterban. Deze nieuwsbrieven kunt u onderaan deze pagina teruglezen. Wilt u de nieuwsbrief liever per e-mail ontvangen, stuur dan  een This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.">e-mail naar de TFC.

 

Gebed en financiële ondersteuning

Belangrijkste ondersteuning voor zendingswerkers is het gebed. Wilt u op de hoogte gehouden worden van de gebedspunten en het werk van Cora, dan kunt u dat aangeven bij de Thuisfrontcommissie (TFC).
Het zendingswerk dat Cora namens YWAM in Nigeria gaat doen, is volkomen afhankelijk van giften. Dit houdt in dat het zendingswerk van Cora financieel ondersteund wordt door een achterban van familie en vrienden. Van dat geld worden haar kost en inwoning betaald en wordt haar opleiding gefinancierd. Wilt u Cora financieel ondersteunen, dan kunt u contact opnemen met de TFC. Uw bijdrage kunt u overmaken naar NL86 ABNA 0981 6001 15  t.n.v. Diaconie Herv. Gem. Zwijndrecht t.a.v. Cora Theunisse.  De TFC heeft zelf geen ANBI (Algemeen Nut Beoogde Instelling) status. Daarom mogen we gebruikmaken van deze speciale bankrekening van de Diaconie. Als u dus naar deze bankrekening uw bijdrage overmaakt, mag u deze ook nog  aftrekken van de belasting.
 
Over Jeugd met een Opdracht
Jeugd met een Opdracht (JmeO) is een internationale vrijwilligersorganisatie van christenen met vele achtergronden, culturen en christelijke tradities en is toegewijd aan het dienen van Jezus in de hele wereld. Internationaal is de organisatie werkzaam onder de naam Youth With A Mission (YWAM). Haar missie is eenvoudigweg ‘God kennen en Hem bekend maken’.
Toen YWAM in 1960 ontstond, was de belangrijkste focus het voorzien in mogelijkheden voor jonge mensen om de liefde van God overal ter wereld te kunnen laten zien, zoals Zijn opdracht in Markus 16:15 tot ons komt. Vandaag de dag richt YWAM zich nog altijd op jongeren, maar de medewerkers zijn van vrijwel alle leeftijden en vele van de zogenaamde kortverbanders zijn ontwikkeld in longtermers die vele levens van mensen en landen hebben beïnvloed. YWAM is momenteel operationeel vanuit meer dan 1.000 locaties in ruim 180 landen met meer dan 18.000 medewerkers.
JmeO Nederland is opgericht in 1973. In de afgelopen 40 jaar heeft JmeO Nederland duizenden mensen getraind en veel projecten en teams in landen wereldwijd gepionierd. Momenteel werken zo’n 200 medewerkers met JmeO Nederland in een verscheidenheid aan bedieningen en locaties, in evangelisatie, training en hulpverleningswerk.
 
Contactgegevens Thuisfrontcommissie
E-mailadres: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Peter van de Poel - voorzitter, 078-7850766
Dina Walop, penningmeester

Pieter van der Pol, secretaris                           
Bram Hovestadt, algemene zaken
Sarielle Wemmenhove, vertrouwenspersoon
Josbert Wemmenhove, nieuwsbrief

 

Nieuwsbrieven

Komende kerkdiensten

Komende activiteiten